Smartlog v3 » Familien Gamél Arbergs blog » Svineinfluenza som blev til familieforøgelse....
Opret egen blog | Næste blog »

Familien Gamél Arbergs blog

oprindeligt en blog om vores ophold i Florida 2008/2009, men nu også om vores liv efter Florida

Svineinfluenza som blev til familieforøgelse....

1. Jan 2010 15:58, gamel

I november lagde vi os på stribe med influenza, men min ville bare ikke helt gå væk. Blev ved med at have det småskidt og have kvalme. Samtidig har jeg i nogle måneder været inde og ude af div hospitaler pga besvimelser. Den 4. december skulle jeg til MR scanning af hjernen og skulle i den forbindelse skrive under på nogle papirer, bla at jeg ikke var gravid. Pga kvalmen der havde naget mig længe tænkte jeg at jeg nok hellere måtte tage en test sådan bare lige for at være på den sikre side. Vi kan jo ikke få børn, det har fertilitetsklinikken på Skejby sygehus for længe siden fastslået, men bare lige for at være sikker, tog jeg en test. 2 streger kom frem lige med det samme, slet ingen tvivl. I panik tog jeg lige en mere, for der måtte være sket en fejl, men nej. Erik var oppe og aflevere børn mens jeg tog testen og sikke et syn, der ventede ham da han kom hjem. Jeg var helt ude af den, kunne slet ikke overskue situationen.

Det tog lige en uges tid at vænne mig til tanken om en forestående familieforøgelse, ud over min chok tilstand blev kvalmen også bare værre og værre og jeg kastede op hele dagen hver dag. Min arbejdsplads blev hurtigt informeret, faktisk hurtigere end familien, for jeg måtte jo komme med en forklaring på, hvorfor jeg ikke kom. Jeg kunne ikke, jeg var så syg som jeg aldrig har været før.

Et par uger før jul fik børnene og familien besked. Vi kunne ikke blive ved med at fortælle at jeg havde influenza og derfor lå brak på toiletgulvet hele tiden. Drengene var rigtig glade. Jonas håber det bliver en pige og mener, hun skal hedde Anne ligesom hans kæreste. Han lavede med det samme en gave til babyen : har pakket nogle penge fra hans sparegris ind og skrevet "til baby fra jonas" udenpå. De snakker tit om babyen og glæder sig meget til den kommer. Det var rigtig dejligt at få sådan en positiv tilbagemelding fra dem. Jeg var lidt nervøs for om de nu syntes at vi fik lidt for mange børn. At de ville blive bange for, om der gik noget fra dem, men nej. Christoffer glæder sig nu også til at skulle ud og kigge på ny bil med Erik, for han synes altså at vores Seat er alt for lille !

Desværre har den lykkelige omstændighed betydet en måneds mararidt for mig. Jeg har aldrig nogensinde kastet så meget op og endte også på Skejby sygehus her den 30. december. Jeg kunne ikke mere, kastede op 10-15 gange om dagen og var så udmattet at jeg bare ikke magtede mere. På sygehuset gav de mig drop, 2 liter fik jeg og nogle stikpiller mod kvalme. Det har heldigvis hjulpet. Kvalmen er der stadig og jeg bruger meget energi på at bekæmpe den, men jeg kaster ikke op. Jeg kan gå oppe, jeg kan bevæge mig uden at kaste op. Jeg kan spise ! Har også fået akupunktur 2 gange, men indtil videre har jeg ikke kunnet mærke nogen effekt af det. Skal på Skejby igen på mandag og håber så jeg efterhånden er klar til at genoptage mit arbejde. Jeg trænger til at komme hjemmefra, trænger til at få et liv udenfor badeværelset og soveværelset.

Drengene har været hos deres far det meste af juleferien. Så kunne jeg få mere ro og de kunne have det sjovere end her, hvor jeg jo alligevel lå brak. Josefine kan nok ikke helt finde ud af hvad der foregår, men hun er sød til at passe på mig. Hun kommer med kiks og vand til mig og når jeg ligger på badeværelsesgulvet kommer hun med tæpper og putter mig mens hun siger " mor av av".

Juleaften foregik stille og roligt hos mine forældre i Hørning. Min mor havde forberedt maden dagen i forvejen og luftet godt ud, så der ikke lugtede for meget ( jeg kaster op ved madlugte) og det gik også fint. Efter julegaverne måtte jeg dog kapitulere i mine forældres seng med en spand, der kunne jeg ikke mere. Dagene efter var slemme, sikkert fordi jeg var udmattet efter juleaften og jeg kastede mere og mere op for hver dag der gik.

Nytårsaften gik heldigvis bedre da jeg havde været på Skejby og fået lidt energi tilført. Gik dog kold før Josefine, men Erik vækkede mig til midnat så jeg lige kunne se raketterne fra vinduet inden jeg så gik i seng igen en halv time senere.

Har lavet en lille statusside hvor I kan følge min graviditet og se juniors status uge for uge øverst.

Jeg er i skrivende stund 9 uger og 1 dag henne. Har termin nøjagtig samme dato som med Jonas, nemlig 5. august. Det betyder så, jeg skal have kejsersnit ca omkring Jonas's fødselsdato i slutningen af juli. Håber at få lov til at få det et par dage før, så jeg kan nå at komme hjem og fejre ham. Når jeg er længere henne skal jeg til en samtale med en læge og narkoselæge omkring kejsersnittet, her aftales det hele nærmere.

Den første scanning fik jeg foretaget 10. december, her så vi den lille spunk og et lille hjerte banke. Næste scanning er om ca 3 uger.

Det er nu lidt underligt at skulle igennem det hele igen. Vi var jo helt indstillet på, vi ikke skulle have flere børn. Alt babytøj og udstyr er væk, så vi starter helt forfra igen. Skal have bygget om i huset og ud og have minibus. Joe, der sker spændende ting i det nye år for os !!!

Kommentarer

  1. Deborah
    9. Jan 2010 16:15
    1

    Synes det lyder helt fantastisk. Både at du troede, at du havde influenza, og så er du gravid, og at det ovenikøbet slet ikke skulle kunne lade sig gøre :) Herrens veje er i sandhed uransagelige. Rigtig held og lykke med det - håber kvalmen snart går over!

Kontaktoplysninger

Camilla og Erik Gamél Arberg
Camilla og Erik Gamél Arberg
Tebstrup, Skanderborg Telefon nr. : +45 46 99 30 50

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede