Smartlog v3 » Familien Gamél Arbergs blog » Status Josefine
Opret egen blog | Næste blog »

Familien Gamél Arbergs blog

oprindeligt en blog om vores ophold i Florida 2008/2009, men nu også om vores liv efter Florida

Status Josefine

12. Mar 2008 16:35, gamel

15. juni 2009

Josefines første dag i dagpleje og det gik over al forventning. Nye legekammerater og masser af legetøj.  

26. Marts 2009

Der er stadig meget krudt i Josefine. Hun holder os godt beskæftiget og finder stadig dagligt på nye narrestreger. Små-ulykker er det også blevet til, bla en blå finger ( i klemme i døren) samt en mindre hjernerystelse og kæmpe bule efter et fald med hovedet direkte ned i stengulvet... 

Hun elsker at efterligne hvad vi og drengene gør, og hun er god til det. Hun kan selv tage sko på, noget tøj kan hun selv tage af og på, hun kan sætte sko og tøj på plads, tage affald i skraldespanden, gå ud med bleen, vaske fingre på badeværelset... ja, jeg kan blive ved. Af et barn på 19 måneder, synes jeg det er imponerende. Da Jonas var i den alder kunne han ikke engang gå. Josefine elsker at gå og løbe, hun er ikke altid lige nem at beholde i klapvognen, hun vil gå selv. Det bliver dagligt til en gå/løbetur rundt om søen.

Josefine er bare utrolig fremmelig. Når drengene laver lektier, sidder hun også med blyant og papir og holder meget fint på blyanten- faktisk har hun fingrene ligesom drengene når de skriver, og hun laver små fine tegnebevægelser og ikke bare en masse stort krysseduller.

Ud over at være motorisk fremmelig er hun også ved at blive bevidst om bleen... og at hun ikke gider at have den. Hun tager den tit af, hvis hun kan komme afsted med det, men da man i USA ikke lader børn gå rundt med bar numse, er det kun indendøre hun får lov. En dag gik hun så rundt med bar mås. På et tidspunkt gik hun ud på toilettet og lukkede døren. Da vi kom derud, havde hun tisset på gulvet. Hun kan ikke komme op på toilettet, men hun er godt klar over, hvor det foregår. Da hun er en meget bestemt dame og ved hvad hun VIL og IKKE VIL, tør jeg dog ikke ble-afvænne hende endnu, selvom hun måske er klar. Jeg kan ikke overskue flyveturen hjem med hende uden ble, og hvis vi afvænner hende men giver hende ble på i flyveren er jeg ret overbevist om, hun vil få et hysterisk anfald som får piloten til at smide os af. Nej, vi venter til vi er hjemme i Danmark hvor det også er lovligt at lade hende rende rundt med bar numse ude i haven.

Sutten er vi dog begyndt at afvænne. Den sidste uges tid har hun kun fået sut når hun skulle sove- dog med undtagelse af det slemme fald med hovedet, hvor hun græd rigtig meget og var helt slap... her fik hun sutten og bamser at putte med, for hun havde det rigtig skidt.

I dag har vi for første gang prøvet at putte hende uden sut. Lad os se, hvordan det går. Hun sover ikke endnu, men har ligget og snakket den sidste time. Det gør hun dog også når hun har sutten, så det er ingen garanti at sutten ville have hjulpet. Selvom det måske kan virke som en god ide også at vente med sutten til efter den lange flyvetur, så tror jeg, vi gør det rigtige nu. Nu har jeg overskud og tid til at tage hyleturene, hvis der kommer nogen. Det er så nemt at komme en sut i munden når hun får et hysterisk anfald, men .. det er jo bare en dårlig vane. Både hun og jeg skal vænne os til at takcle hendes hysteri uden sut. Når vi først er kommet hjem i den travle og stressede hverdag har jeg ikke overskud til at takcle det, og da hun jo er en MEGET BESTEMT lille dame, tror jeg kun det bliver sværere med tiden tage vanen fra  hende. Hun er nemlig ret glad for sutten. Drengene blev begge sutte-afvænnet da de var 1½ år uden problemer, så det skal nok også gå med vores lille tornado ( Onkel Henriks kælenavn til hende, som jo faktisk passer ret godt. Hun destruerer alt på hendes vej).  

 30. Januar 2009

Ak som tiden er fløjet afsted.

 Josefine er nu 1½ år og stortrives. Hun er en pige med krudt i, der skal ske noget hele tiden og helst noget som mor og far ikke er enig med hende i. Hun har absolut en vilje af stål- en dame med egne meninger og man skal ikke prøve at sige hende imod. Vi diskuterer stadig om det er mine eller Eriks gener der er mest dominerende her, men vi må nok erkende det har været en farlig cocktail at blande vores gener !!!! Tør slet ikke tænke på hvordan hun bliver som teenager.

Hun er rigtig fremmelig synes vi selv, i hvert fald i forhold til hvordan drengene var i den alder. Hun kopiere alt hvad vi laver- sidder på samme måde i stolen ( vil sidde på en voksenstol), vil bruge bestik, vil spise og drikke det samme som os mv. Hun går selv i skraldespanden med den beskidte ble og forsøger at tappe vand fra amerikaner-køleskabet. Ser hun os gå i slik-skabet tænder hun fuldstændigt af hvis ikke også hun får lov ( drengene er altså lettere at narre!). Derudover gør hun alt hvad hun kan for at jeg ikke skal kede mig som hjemmegående husmoder. Tæller hvor mange meter wc papir der er i en rulle, hvor mange cornflakes der er i en pakke, hvor meget tandpasta der er i en tube, kommer Lego i toilettet, tømmer min taske og pung ud over hele huset, tegner på alt hvad der kan tegnes på hvis hun finder en tush eller blyant, tømmer drengens tøjskabe for tøj, vender bunden i vejret på Lego kasserne osv osv osv....  Jeg kan blive ved. Om det så også er mine gener eller hvad, ved jeg ikke, men tror hun gerne vil udfordre sig selv med faldskærmsudspring når hun bliver lidt større. Hun øver sig dagligt med udspring fra den høje stol. Når hun er færdig med at spise, rejser hun sig op og forsøger at hoppe ud over med hovedet først. Indtil nu er det lykkes os at gribe hende, men det skal nok gå galt en dag. Ja, hun holder os alle godt beskræftiget på godt og ondt :-) Ud over at være en bandit er hun nu også en rigtig dejlig charmetrold som elsker at grine, smile og blinke frækt med øjnene ( det må være fra faderen !!). Hun ved lige hvordan hun får vores hjerter til at smelte.

Der er ingen tvivl om at vi får vores sag for med tiden hvis hun fortsætter i den stil. Ikke mindst med tøjvaner mv. Hun er en rigtig shoppoman ligesom sin mor. Hun elsker tøj, sko og tasker. Elsker at være med mor ude og shoppe og elsker at prøve det nyindkøbte. Hun behøver ikke en kasse legetøj, bare en time i mors tøjskab, så er hun beskæftiget. Alt tøj skal helst ned fra bøjlerne og forsøges prøves. Mangler jeg et stykke tøj eller en sko, er det altid lige en god ide at tjekke legetøjskasserne eller bagagerummet i gå-vognen.

Motorisk er hun vist lige som hun skal være på nuværende tidspunkt. Hun kan selv tage tøj af ( og gør det så ofte hun kan komme til det, både tøj og ble), hun forsøger at tage tøj på, hun løber rundt, klatrer op på alt hvad hun kan komme afsted med og er i det hele taget en meget aktiv lille trold. Hun har 10 tænder, 2 på vej.

20. August- 1 år !

Når vi ikke er hjemme til at få lavet 1 års undersøgelse i Danmark, må vi jo selv foretage den. Knap 80 cm, 10 kg. og 4 tænder. Sund og rask, til tider hyper aktiv men også en dejlig kæle/puttetrold. Hun sover fint om natten sådan ca 10 timer i træk og et par lure om dagen. Er en meget glad lille mus som dog er ret viljefast ( hvor har hun mon det fra ??). Hun går stadig ikke uden støtte, men er mgeet sikker på benene, så det kan vel ske når som helst tror jeg. Hun elsker at klappe, lave High Five og lege Titte Bøhh. Af mad spiser hun det meste men er dog begyndt at blive lidt kræsen. Vil gerne have grøntsager, fisk, pasta og ris, men ikke altid det tilbehør, der følger med. Rugbrød er lidt yt for tiden, hun spiser pålægget og smider rugbrøddet på gulvet ! Bandit ! En af dagene skal vi have hende med på vaccinationsklinikken til 1 års stikkene, heriblandt for skoldkopper. Det burde man også vaccinere for i Danmark, uha det bliver rart at slippe for.

12. August

2. og 3. tand fremme, nr 4 er på vej....

30. Juli

1. tand fremme

29. Juli

Har ikke lige haft hende på vægten, men hun er ikke blevet mindre siden sidst. Hun spiser stadig godt, men er dog ved at blive lidt kræsen. Banan er YT, kød er IN!  Hun er meget sikker på sine ben nu, går rundt hele tiden mens hun holder ved noget, men er ikke helt klar til de første selvstændige skridt endnu. Hun har lært at kysse og vinke og kan godt næsten sige MOAR og DAAR ( = far). Hun holder stadig mor her beskæftiget, tømmer køkkenskabe, tøjskabe mv mere eller mindre konstant. Intet er sikkert når Josefine er løs.  

23. Juni

Hun måler ca 78-79 cm og vejer 9 kg. Spiser alt, hvad vi serverer for hende og er en meget glad og aktiv lille trold. Uha hun er aktiv. Alt skal der pilles ved, alt skal i munden og i løbet af få sekunder er hun kravlet fra den ene ende af huset til den anden. Og det er altså et stort hus vi har. Hun rejser sig op af alting konstant, både ting som kan holde til det, og ting som vælter, av.

10. Juni

Hun er nu meget aktiv, er over alt, hele tiden. Piller i alt, åbner skabe, river tøj ned fra bøjler...spiser alt, der ligger på gulvet... sørger i det hele taget for, at jeg ikke keder mig ! Hun forsøger også at rejse sig op ved alting og det går vældigt, tror snart vi skal have købt en cykelhjelm til hende, så hun ikke slår hovedet når hun vælter ned i flisegulvet.

Hun snakker konstant.... ved ikke hvor hun har det fra !! Det første rigtige ord er nok  BAB BAB..... sikkert fordi, det er det ord, hun oftest hører fra os når hun piller ved ting, hun IKKE skal pille ved.

Tænder har hun stadig ingen af, men hun spiser alt alligevel.

17. Maj

Josefine kan nu kravle- langtsomt, men det går fremad.

20. April

Hun vokser og vokser, er ca 73 cm. lang nu og spiser alt, hvad vi serverer for hende. Det er ikke blevet til så meget kød endnu, men kogt laks er et hit. Hun har stadig ingen tænder, så det er med at finde noget, hun alligevel kan spise. Hakket svinekød er temmelig dyrt, så vi lever af roastbeef og lignende- ja, det er hårdt sådan at leve på smalkost i disse studietider !!  Men mon ikke vi en af dagenene får lavet lidt kødboller så Josefine også kan få lidt kød ?? Drengene forsøger dagligt at få hende til at kravle og hun forsøger også, dog kommer hun ikke så langt endnu. Tror ikke det varer længe.

2. April

Vægt : 7,5 kg

Længde : 71 cm. Har et meget fint papirmålebånd fra Ikea, så nu kan vi se,hvor lang hun er. Tøjstørrelse, tjae 74-80. Hvis hun fortsætter i det tempo vokser hun snart Jonas over hovedet. Jeg kan huske han som 2 årig stadig brugte sin sommerjakke str 80.

Hun er en meget aktiv lille trold, vil gerne op og gå- ikke kravle, men rejse sig ved tingene eller holde mor og far i hænderne og op og gå.  Hun har en rigtig sund appetit, spiser MEGET og ofte hvilket hendes runde kinder også afslører.

Her er hun igang med at spise fars Hot dog i IKEA

12. Marts

Vægt : 7,2 kg

Størrelse : 74 / 6-9 mdr ( har ingen målebånd, så vi måler tøjstørrelser

Generelt :

Josefine har nu sovet igennem i 4 dage, hun kommer i seng ved 21 tiden og sover til vi står op ved 6.30-7 tiden. Dejligt! Hun har en god appetit, spiser gerne hele tiden og er bestemt ikke kræsen. Kartoffelmos med kogte asparges er et hit for tiden, men også broccoli og gulerødder er på top 10 over foretrukne retter. Ud over 2-3 gode solide måltider af havregrød, mos mv ryger der også nogle flasker / kopper mælk eller vand. Vi nyder, det er færdig babymælk man køber her, ikke alt det pulversnask som man bruger i Danmark. I stedet køber vi mælken i liter-dunke, som med alm. mælk. Nemt og bekvemt.

Hun er en rigtig lille charmetrold som elsker at shoppe med mor og far- sidder i bæreslen og pludrer og smiler og vil gerne bruge fars visa kort.

Kravle gør hun ikke endnu, men hun er god til at ligge på maven og lege. Hun sidder også selv men ikke i for lang tid, så bliver hun træt og vælter.

Kontaktoplysninger

Camilla og Erik Gamél Arberg
Camilla og Erik Gamél Arberg
Tebstrup, Skanderborg Telefon nr. : +45 46 99 30 50

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede