Smartlog v3 » Familien Gamél Arbergs blog » Status Camilla
Opret egen blog | Næste blog »

Familien Gamél Arbergs blog

oprindeligt en blog om vores ophold i Florida 2008/2009, men nu også om vores liv efter Florida

Status Camilla

25. Dec 2009 19:55, gamel

MinTicker.dk Ticker

18. juli (38+0)

Kan godt mærke, min krop er ved at gøre klar til fødsel. Den ved jo ikke, hvad dato mit kejsersnit er og har siden fredag drillet med småveer og regelmæssige plukveer. Jeg har ikke haft kontaktet fødegangen, det går i sig selv igen, det plejer det. Der er ikke så lang tid tilbage og regner med at gå tiden ud.

Jeg har en del vand i kroppen efterhånden, mine tæer og fingre sover konstant. Med de varmegrader vi har i disse dage er det nok også forventeligt. Vægen siger +14 kg hvilket er det mindste jeg nogensinde har taget på under en graviditet, så hvis jeg kan holde den der, så er jeg mere end tilfreds.

Vi er efterhånden klar til den lilles ankomst. Sengen er samlet, barnevognen gjort ren og står klar i garagen. Alt tøjet er vasket og ligger i skabet. Vi har været så heldige at låne en masse babytøj, så vi mangler ikke noget. Derfor er babys ønskeseddel også ret kedelig, beklager.

uge 38+0

 

20. Juni (34+0)

Nu er der kun ca 5 uger tilbage og det er nok meget godt. På en måde nyder jeg livet i min mave, hygger mig med at kunne mærke hende derinde... men generne ved at være gravid er ind imellem ved at drive mig til vanvid. Kvalmen er begyndt igen, især om aftenen, øv. Lillesøster har det godt, det er det vigtigste.

For et par uger siden fik vi en grim forskrækkelse. Jeg begyndte pludseligt at bløde. Vi ringede til fødegangen, som sendte en ambulance hurtigere end jeg kunne nå at pakke en taske. De var bange for om mit kejsersnit var ved at springe op eller om det var moderkagen, som havde løsnet sig. I begge tilfælde er det meget alvorligt for både mor og barn, så vi fik ikke engang lov til selv at køre derind når vi havde fundet en babysitter. Jeg skulle afsted med det samme. Mens ambulancen kørte afsted med blå blink stod Erik tilbage med 3 chokerede børn. En nabo overtog indtil mine forældre ankom, så Erik var faktisk på Skejby næsten samtidig med mig ( Seaten kan godt køre hurtigt når den skal !). Jeg blev scannet grundigt og de kunne ikke se noget galt. Lillesøster vokser fint, ingen grund til bekymring, heldigvis. Det er dog meget vigtigt jeg reagerer på blødning fordi jeg tidligere har fået kejsersnit, så sker det igen, skal jeg igen ind med samme hast.

Det var en grim forskrækkelse, ikke mindst for børnene, som slet ikke forstod, hvad der foregik. Jeg var hjemme igen samme aften og Josefine var enormt mor-syg og sagde " ikke køre fra mig, mor". Jonas og Christoffer var noget tavse, men næste morgen brød Jonas sammen og sagde, at han var blevet rigtig ked af det, for han var bange for at babyen var død. Det var mere end mine hormoner kunne klare, så jeg måtte gå - ville ikke vise ham min reaktion. Efter et lille pusterum forklarede jeg ham at babyen har det godt og vi fik snakket det hele godt igennem.

Nu håber vi ikke der bliver flere ekspress ture til Skejby før jeg skal føde for alvor. Jeg håber at gå tiden ud til datoen for mit kejsersnit, alt er planlagt med pasning af børn osv. Tasken til barselsgangen er dog pakket selvom der er nogle uger til endnu. Efter den tur på Skejby fik jeg pludseligt trang til at pakke tasken, for jeg ved, at hvis jeg skal afsted hurtigt kan jeg ikke nå at pakke den. Babytøjet er også vasket,  barnevognen gjort klar... nu mangler Erik blot at samle tremmesengen og få den vasket, så er vi klar til familieforøgelsen.

Fra familieforøgelse

14. Marts ( 20+0)

Kvalmen er heldigvis aftaget de sidste par uger. Jeg skal blot holde mig fra ting som lugter, er ulækre og kød. Jeg er stort set vegetar, lever af brød, grøntsager og fisk ( og så en lille jordbærtærte i ny og næ). Ikke specielt varieret kost for der er ikke så meget, jeg har lyst til, men jeg prøver. Vitaminpillerne ryger op igen, så de må altså vente lidt endnu.

Måske pga de mange ugers inaktivitet er min ryg og mit bækken stået af. Jeg kan ikke gå ret langt før det føles som syle op igennem min krop, så jeg er glad for, jeg endelig må køre bil igen. Så længe jeg sørger for at slappe af og ikke stå eller sidde i for lang tid ad gangen, så går det. Jeg er sygemeldt resten af graviditeten, en stor hjælp for mig da min krop virkelig siger fra lige nu.

Maven er blevet stor og rund. Jeg har længe kunnet mærke liv derinde, for 14 dage siden fik Erik også fornøjelsen. Vores lille prinsesse har gode benmuskler !

Her et mavebillede, taget i dag :

Fra familieforøgelse

 

6. Februar ( 14+6)

Kvalmen har stadig ikke forladt min stakkels krop, øv. Jeg kæmper stadig, men nogle dage er bedre end andre. Havde faktisk en dag, hvor jeg vågnede op helt uden kvalme. Helt fantastisk, fik ryddet op, ordet vasketøj og bagt boller til familien.... men det var måske alligevel for megen aktivitet for om aftenen var det pay back time med hovedet i toilettet, øv. Energien ligger generelt også på et meget lille sted og mht mad så er jeg stadig ikke god til kød og ting som lugter. Forsøger også at holde resten af familien fra hvidløg for jeg kan simpelthen ikke have hvis de lugter af det, puha.

Her et lille foto af udviklingen :

Fra familieforøgelse

 

24. Januar ( 13+0)

Ja, min termin blev jo rykket lidt ved scanningen  i sidste uge, så nu er jeg præcist 13 hele uge henne hvilket betyder at kvalmen ifølge statistikkerne burde aftage. Jeg håber, der snart sker, for jeg er ved at blive vanvittig. Jeg har ingen energi overhovedet og min mave vrider sig hver gang jeg har spist, øv. Køleskabet går jeg også stadig i en stor bue uden om, det samme med opvaskemaskinen.

Ungerne har efterhånden lært at hvis de ikke ved hvor jeg er, så er det enten i sengen eller på badeværelset og Josefine er blevet rigtig god til selv at smøre mad og selv finde det i køleskabet.

Som jeg skrev i blog indlægget efter scanningen så har bebs det godt, den var meget aktiv og hoppede rundt derinde. Næste scanning er til marts.

 

2. Januar ( uge 9+2)

Fra familieforøgelse

 

 

25. December ( uge 8+1)

Ligger i skrivende stund i sengen... igen, som jeg har gjort det de sidste mange uger. Fik i går kæmpet mig ud for at tilbringe juleaften hos mine forældre, men resultatet viser sig i dag. Kvalmen er meget slem i dag, øv. Min kære mor havde heldigvis forberedt julemiddagen den 23. december og luftet godt ud, så der lugtede ikke af mad da vi ankom i går. Madlugte går helt galt for min mave. Vi havde en stille og rolig juleaften, jeg måtte lige en tur ind i min mors seng på et tidspunkt da min krise blev for meget, så der lå jeg med min spand mens resten af familien hyggede i udestuen. Ikke meget julestemning for mig i år, desværre. Alle juleplaner og nytårsaften er også aflyst- jeg kan simpelthen ikke.

Et par dage før jul var jeg hos min jordemoder og få akupunktur. Der skal et par behandlinger til før det rigtigt hjælper, men nu er der desværre lukket pga juleferie. Håber virkelig at få kvalmen lidt på afstand her til januar hvor jeg kan komme til akupunktur et par gange om ugen. Jeg savner at have et liv, at kunne være noget for mine børn og komme på arbejde og lave noget fornuftigt. Kvalmen tager al min energi, alt hvad jeg har i mig. Jeg orker snart ikke mere.

10. December ( uge 6+0)

Har været på Skejby og blive scannet for at få fastlagt termin. 5. August, nøjagtig samme dato som Jonas. Skal have kejsersnit 1-2 uger før, håber jeg kan få det planlagt så jeg kan komme hjem inden Jonas' fødselsdag. Den lille spunk var ikke let at få øje på, men den var der og hjertet slog fint.

Jeg kaster op dagligt, kvalmen har overmandet min krop som aldrig før og jeg kæmper mig gennem dagene. Erik klarer alt fra tøjvask til madpakker, så han er på overarbejde. Drengene er også gode til at hjælpe til. Christoffer har lært at skifte ble på Josefine og tjener gode lommepenge for tiden.  

4. December

Har i dag til min store overraskelse opdaget at jeg er gravid, hvilket jo burde være umuligt idet lægerne ikke gav os mange chancer for 4 år siden da vi kæmpede for at få et fælles barn. Eneste chance var reagensglasbehandling. Men måske har al den friske luft i Florida ændret på vores chancer, eller er det vores indtag af urtepensil for at holde influenzaen væk ?? Faktum er at jeg er gravid og kan nu bedre forstå de sidste par ugers kvalme.

Kontaktoplysninger

Camilla og Erik Gamél Arberg
Camilla og Erik Gamél Arberg
Tebstrup, Skanderborg Telefon nr. : +45 46 99 30 50

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede