Smartlog v3 » Familien Gamél Arbergs blog » Isabella Gamél Arberg kom til verden
Opret egen blog | Næste blog »

Familien Gamél Arbergs blog

oprindeligt en blog om vores ophold i Florida 2008/2009, men nu også om vores liv efter Florida

Isabella Gamél Arberg kom til verden

25. Jul 2010 17:31, gamel

fredag den 23. juli kl 10,50 ved planlagt kejsersnit. Torsdag var vi til forundersøgelse- naboerne var ellers sikre på, vi kørte afsted for at føde, men vi vendte tilbage til skuffede blikke torsdag aften- stadig med baby i maven.

Jeg mødte fastende op kl 7,15 fredag morgen, eller faktisk var vi der allerede en halv time før. Vi prøvede at liste af, inden der kom liv i nogle huse på vejen, men det lykkedes ikke helt. Vi fik en stue med det samme og måtte så ellers vente på, det blev min tur i køen. At faste er ikke min stærke side, så det blev en lang formiddag.

Ved 10 tiden blev jeg kørt på operationsgangen

Fra familieforøgelse

Rygmarvsbedøvelsen virkede ikke helt så godt som den burde. Jeg blev ved med at sige, jeg kunne mærke min mave, men efter noget tid hvor de vippede mig med hovedet lidt nedad, fortsatte bedøvelsen opad og jeg kunne ikke mærke, de nev mig, så de startede ud. Hvis bedøvelsen fortsat ikke var god nok skulle jeg i fuld narkose, det ville jeg være rigtig ked af og sagde, at jeg så måtte bide smerterne i mig, for jeg ville være vågen ! Jeg mærkede ikke de skar op, men da de møflede rundt i maven på mig hoppede jeg godt nok lige en ekstra gang og narkoselægen måtte igang med medicinskabet. Jeg slap for den fulde narkose og fik i stede jævnligt tilført morfin i armen og var efterhånden godt skiløjet.

Kl 10,50 kom hun ud, sund, rask og dejlig. 49 cm og 2660 g. Hun skreg med det samme og kom op i fars arme mens lægerne blev færdige med at rumstere i min mave. Havde bestilt sterelisation nu hvor der jo allievel var åbnet op. Vores familie er fyldt op, vi skal ikke have nr 5 !

Efter operationen blev vi kørt på opvågningen hvor man normalt ligger et par timer til observation for blødning mv. Efter de obligatioriske par timer var jeg dog ikke klar til at blive kørt op på stuen. Mine smerter var slemme og morfindroppet virkede ikke nok. Læge og narkoselæge kom ind og jeg fik ekstra morfin til at dulme det og besked på at blive et par timer ekstra.

Mine forældre og Olde sad og ventede oppe på stuen, vi havde ringet og sagt vi forventede at være tilbage ved 14 tiden, men det blev jo lige ændret. De fik lov til at komme ned på opvågningen til mig, men jeg var træt, havde ondt og var dopet så det blev et kort visit, så gik de alle tilbage på min stue hvor også Jesper, Jane og ungerne ventede. Jeg fik en times ro og lidt søvn og blev ved 16 tiden kørt op til dem. Stadig godt dopet men det gik bedre.

Forklaringen på mine massive smerter var delvis den rygbedøvelse som ikke virkede ordenligt, men også sammenvoksninger og arvæv fra tidligere kejsersnit som gjorde det sværere for dem at komme til, så lægerne måtte mosle mere rundt med mig.

Det var dejligt at komme op på afdelingen til alle ungerne. De var glade for at se mig og lillesøster.

Fra familieforøgelse

Fra familieforøgelse

Fra familieforøgelse

Fra familieforøgelse

Efter godt et døgn på Skejby, tog vi hjem lørdag eftermiddag. Lørdag eftermiddag/aften var Isabella lidt utilfreds ind imellem. Hun virkede sulten/tørstig, men var ikke tilfreds med de sparsomme dråber jeg kunne tilbyde her inden mælken løber ordenligt til. Allerede på Skejby kunne vi fornemme det og fik lidt modermælkserstatning til hende, men det kunne hun ikke lide og skreg endnu mere. Herhjemme forsøgte vi i stedet med lidt kamillethe med sukker i, hvilket gik meget bedre. Hun slubrede det i sig, faldt i søvn og sov fra kl 22-01 i nat- og det samme gjorde vi :-) Herefter var vi vågne til kl 4 hvor jeg kæmpede med at få hende til at amme, men opgav til sidst og hun fik igen kamillethe og vi sov fra 04 til klokken 8 i morges. Fantastisk. I dag er der heldigvis mere mælk og hun var været eksemplarisk. Bortset lige fra en meget kort tur i barnevognen. Den kan hun ikke lide endnu og sirenen blev startet for fuld udblæsning !

Kontaktoplysninger

Camilla og Erik Gamél Arberg
Camilla og Erik Gamél Arberg
Tebstrup, Skanderborg Telefon nr. : +45 46 99 30 50

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede