Smartlog v3 » Familien Gamél Arbergs blog » Det er OGSÅ vinter i Danmark !
Opret egen blog | Næste blog »

Familien Gamél Arbergs blog

oprindeligt en blog om vores ophold i Florida 2008/2009, men nu også om vores liv efter Florida

Det er OGSÅ vinter i Danmark !

23. Jan 2011 15:07, gamel

Ja, sidst jeg skrev her pev jeg over vejret i Florida, men endnu et kulde chock har ramt os, for vi er nemlig kommet hjem til Danmark. For pokker da her er koldt, ikke mindst takket være Erik som havde slukket for varmen og mente det var tidsnok at naboen tændte dagen før vi kom hjem. Da vi kom hjem var der 14 grader i stuen ! I går morges da vi stod op havde Jonas blå læber og rystede over hele kroppen selvom han var iført varmt tøj.

 

Nå, men efter et par dage med solskin, masser af tændte stearinlys og varmen på fuld skrue er vi nu ved at nærme os normalt klima indendøre, så skitøjet kan godt komme i skabet så længe vi er indendøre nu.

 

Vil da også lige fortælle lidt om vores sidste dage i Florida.

Sidste fredag besøgte vi Ryan og hans familie. Christoffer gik i klasse med Ryan da vi boede derovre, jeg snakkede en del med hans mor, som også var volunteer på skolen ligesom jeg og vi gik rigtig godt i spænd sammen. Vi troppede op hele flokken og havde en hyggelig eftermiddag, men Isabella blev umulig og vi måtte køre hjem. Christoffer fik lov til at blive lidt længere og havde det super hyggeligt. Weekenden gik med at male hus og søndag tog Christoffer igen over til Ryan og var der det meste af dagen.

 

Søndag aften kom Erik så til at købe en bil på Ebay... han havde længe kigget på en annonce på en fin lyseblå Chrysler minivan og prisen var ikke ret høj endnu. Det endte så også med at han vandt auktionen... men hvad Erik ikke lige tænkte over var, hvordan han havde tænkt sig at betale bilen og hente den inden vi skulle hjem 4 dage senere og mandag var helligdag. De næste dage gik med spekulationer og mange bekymringer. Man kan kun hæve 2000 kr. i døgnet på vores danske visakort og tricket med at forsøge flere banker på kort tid duer ikke. Erik hævede hvad han kunne hver dag og havde til sidst en god stak 20 dollar sedler, men ikke nok. Efter utallige opkald til vores danske bank samt PBS fik vi opskriften på, hvad man skal gøre. Banken skal sende en fax til PBS som godkender et højere beløb og banken i USA skal så ringe til deres clearings-central som skal ringe til PBS for at få det godkendt, så onsdag morgen tog Erik i banken for at hæve pengene, men kom skuffet hjem. Nej, det lykkedes ikke. Den amerikanske clearings-central kender til metoden, men vil ikke benytte den. Ej heller et kreativt forsøg på at hæve på en kammerats mastercard duede. Tirsdag aften sad Erik og Michael på Skype og mente selv de var kloge. Michael tog billeder af sig selv med sit mastercard, billeder af pas, kørekort og en underskrevet fuldmagt til at Erik må bruge kortet.... men den amerikanske bankmand rystede blot på hovedet. Men over middag lykkedes det ... en overførsel fra vores danske bank som var lavet mandag var gået igennem. Det kunne banken først se over middag.... så i sidste øjeblik fik vi pengene og kontaktede sælgeren. 3 timer senere stod vi i Clearwater nord for Skt. Petersborg.

Fra Altmuligkasse

Papirarbejdet tog rigtig lang tid. Ungerne og jeg blev i bilen, det var en lang eftermiddag. Herefter gik turen hjemover. Jeg fik nøglerne til den nye bil da jeg ikke var blevet anført på lejebilen. Så nu har jeg kørt et par hundrede miles i den nye bil, Erik har kun været en tur i Walmart og retur i den... men næste gang vi kommer til USA er det hans tur bag rattet. Vi havde kun 1 gps med så jeg holdt mig tæt til Erik, jeg skulle ikke fare vild deroppe. Der var godt nok mange veje og ingen skilte som viste noget som helst vi kunne bruge til noget før vi kom langt udenfor byen. Og det er en stor by !

 

Torsdag var hjemrejse dag. Jeg havde jo regnet med god tid til at pakke osv i onsdag, men hele onsdag gik med bilhandel, så vi stod tidligt op torsdag og blev færdige. Ved 9 tiden gik ungerne og jeg i poolen for sidste gang mens Erik fik klaret lidt småting, fik afmeldt internet osv. Herefter gik turen mod lufthavnen. Erik måtte dog lige i lufthavnen med 1. læs bagage først da vi ikke kunne have det hele i bilen. Godt nok havde vi kun 3 kufferter og en stor papkasse ( josefines fødselsdagsgave), men Erik ville også have sin cykel med hjem.

 

Da vi kom i lufthavnen og fik checket ind skulle vi jo igennem security som man jo skal. Det gik da også vældig fint... lige indtil pusletasken kom igennem. Jeg havde oplyst om babymælk som jo er tilladt at have med... og de ville så teste mælken. Tasken blev taget med til et andet bord hvor de tjekkede og tjekkede. Et øjeblik senere kom hende som tjekkede vores ting hen til mig, hun så meget stram ud. En af mælkene havde givet udslag og nu skulle alt tjekkes og testes og det skulle jeg også. Så jeg kom lige igennem den helt store test for farlige stoffer. Hvad det lige er, den har vist, ved jeg ikke, jeg skulle ikke have spurgt om noget, men jeg fik da helt sved på panden må jeg indrømme. Efter kropsvisiteringen skulle hendes hansker tjekkes for stoffer og jeg måtte intet røre før hun kom tilbage. Javel ! Der var jo ikke noget, men man bliver alligevel lidt nervøs når man står der og alle ser på en som om man har gjort noget galt. 40 minutter senere slap jeg ud og måtte så igang med at pakke alt sammen igen. Alle ting fra pusletasken blev tjekket enkeltvis - og der var skiftetøj til begge pigerne, en masse bleer, 8 flasker mælk og alt muligt andet godt man lige kan stå og mangle med så mange børn.

 

Flyveturen hjem gik rigtig godt. Jeg sad på række 15 sammen med Isabella ( babyplads ved en væg hvor der blev monteret en babyseng) og Erik sad på række 25 med resten af flokken. Isabella sov det meste af turen, så det var helt perfekt.

 

Vi ankom til Dusseldorf fredag morgen ved 7 tiden og brugte en times tid på at pakke bilen. Skulle jo have de 3 kufferter, papkassen, håndbagage og en cykel til at være der... og naturligvis også lige os selv. Erik havde taget tagbøjler med... men de passer altså ikke til den nye bil, så cyklen måtte bindes direkte på taget. Det gik nu også. Dog måtte vi stoppe 4 gange på turen for at fjerne tape og løsthængende snore som lavede en forfærdelig larm i vinden på motorvejen.

 

Trætte og lettere forfrosne ankom vi til Tebstrup fredag aften og har brugt lørdagen til at få pakket ud og vasket tøj. Ungerne blev vækket ved middagstid hvilket nok var alt for sent, for de var stadig vågne til midnat. Først ved 1 tiden var der ro og vi gik i seng. Her søndag morgen stod vi op ved 9 tiden. Det var ikke let at få liv i ungerne, men op skulle de. I morgen er det hverdag igen og vækkeuret ringer kl 6,30. 

 

Kontaktoplysninger

Camilla og Erik Gamél Arberg
Camilla og Erik Gamél Arberg
Tebstrup, Skanderborg Telefon nr. : +45 46 99 30 50

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede