Smartlog v3 » Familien Gamél Arbergs blog » Amning eller ej...
Opret egen blog | Næste blog »

Familien Gamél Arbergs blog

oprindeligt en blog om vores ophold i Florida 2008/2009, men nu også om vores liv efter Florida

Amning eller ej...

13. Nov 2010 21:42, gamel

Amning er godt, dejligt, intens og ikke mindst det sundeste man kan give en baby... men man skal ikke amme for enhver pris. Efter mange mange uger uden ret meget søvn havde jeg i sidste uge 1½ times snak med vores sundhedsplejerske Hanne omkring vores rytme eller mangel på samme. Faktisk var det Jonas som var hos sundhedsplejerske, men efter 10 min blev han sendt tilbage til klassen og jeg blev tilbage med rødsprængte øjne med sorte rander under. Isabella ville simpelthen ikke sove. Den ene nat efter den anden var vi oppe i timevis, hun ville bare ikke sove. Hun ville lege og hygge med mor, så var hun tilfreds... sove, NEJ ! Om dagen sov hun 2-3 timer til middag, ikke andet. Sammenlagt gav det ca 8-10 timers søvn i døgnet og det er bare alt alt for lidt for en 3 mdr gammel baby.

Vi snakkede løst og fast om vores hverdag i øvrigt og Hanne mente, Isabella fik stress gennem modermælken. Jo mindre søvn jeg fik, jo mere træt blev jeg og jo lettere var det for mig at blive stresset. Der er meget arbejde i en stor familie som vores og man er PÅ hele tiden med 4 børn. Hvis jeg er stresset videreføres dette til modermælken og gør Isabella rastløs og gør at hun ikke kan sove. Vi blev derfor enige om at prøve med modermælkserstatning i en periode for at se, om det kunne give lidt mere søvn herhjemme.

Jeg gik straks hjem og lavede en stak flasker til køleskabet og det hjalp ! Nu sover hun 2-3 gange i løbet af dagen og sover også 10-12 timer om natten, kun afbrudt af mad og måske en ren ble. Det hænder dog stadig at hun godt vil op og lege i stedet for at sove videre, men det er slet slet ikke som før. Hvis jeg ammer hende om natten vil hun gerne spise hver eller hver 2. time, så nu får hun flaske hele natten mens jeg forsøger at beholde 100% amning om dagen så længe jeg har mælk til det.

Om ca 2 uger er hun 4 mdr og så starter vi op med grød og vælling. Hvor længe jeg kan blive ved med at amme hende, vil tiden vise. Under alle omstændigheder holder jeg til januar da jeg starter på arbejde til februar.

Hvis jeg virkelig vil det, bør det kunne lade sig gøre at gen-etablere 100% amning nu hvor jeg er veludhvilet og har mere ro på herhjemme, men jeg er ikke sikker på, jeg har energien til at gøre det. Selvom det er lidt trist at give slip på amningen nyder jeg også de friheder flasken medfører. Jeg kan med ro i sjælen tage ud og handle, besøge veninder eller løbe en tur uden at have i baghovedet at hun måske vågner og er sulten mens jeg er væk. Der er altid en flaske klar i  køleskabet.

Den 4. december tager vi de 3 store med i Lalandia og så skal Bedste passe Isabella imens. Det er første gang hun bliver passet, men det skal nu nok gå. Jeg tror det er bedst hun bliver hjemme. Det er alt for stort og alt for meget for hende at komme med og vi vil også gerne give de store lidt ekstra opmærksomhed uden en baby på armen.

Her er sidste nye billede af vores dejlige Isabella :

 

 

 

 

 

Kontaktoplysninger

Camilla og Erik Gamél Arberg
Camilla og Erik Gamél Arberg
Tebstrup, Skanderborg Telefon nr. : +45 46 99 30 50

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede